menu

Academic

Chat about Source Themes Academic, the page builder for Hugo 👩‍💻📝🚀

Channels
Team

Any idea why this error is happening when running hugo?

June 5, 2020 at 10:05am

Any idea why this error is happening when running hugo?

June 5, 2020 at 10:05am
My_Website % hugo Building sites … ERROR 2020/06/05 20:03:50 render of "page" failed: execute of template failed: template: _default/single.html:13:7: executing "main" at <partial "page_footer" .>: error calling partial: execute of template failed: template: partials/page_footer.html:13:3: executing "partials/page_footer.html" at <partial "page_related" .>: error calling partial: "/Users/samuelcornell/My_Website/themes/academic/layouts/partials/page_related.html:1:7": execute of template failed: template: partials/page_related.html:1:7: executing "partials/page_related.html" at <index site.Params.show_related .Type>: error calling index: index of untyped nil Total in 500 ms Error: Error building site: failed to render pages: render of "page" failed: execute of template failed: template: _default/single.html:13:7: executing "main" at <partial "page_footer" .>: error calling partial: execute of template failed: template: partials/page_footer.html:13:3: executing "partials/page_footer.html" at <partial "page_related" .>: error calling partial: "/Users/samuelcornell/My_Website/themes/academic/layouts/partials/page_related.html:1:7": execute of template failed: template: partials/page_related.html:1:7: executing "partials/page_related.html" at <index site.Params.show_related .Type>: error calling index: index of untyped nil [email protected] My_Website %

June 5, 2020 at 11:56am
You appear to have upgraded to use the development version. The error is as the following option has been added to params.toml to control related content on pages but may be missing from your params.toml:
show_related = {docs = true, page = false, post = true, project = true, publication = true, talk = true}
You may wish to compare your config.toml and params.toml files with the latest versions at https://github.com/gcushen/hugo-academic/tree/master/exampleSite/config/_default
Edited
  • reply
  • like

June 8, 2020 at 1:21am
Hi @/gcushen, I seem to be having a similar problem: Building sites … ERROR 2020/06/07 18:18:49 render of "page" failed: "C:\Users\isabe\Documents\Projects\isabella-b.com\themes\hugo-academic\layouts\publication\single.html:14:10": execute of template failed: template: publication/single.html:14:10: executing "main" at <(.Params.publication\_types) and (ne (index .Params.publication\_types 0) "0")>: can't give argument to non-function .Params.publication\_types ERROR 2020/06/07 18:18:49 render of "page" failed: "C:\Users\isabe\Documents\Projects\isabella-b.com\themes\hugo-academic\layouts\publication\single.html:14:10": execute of template failed: template: publication/single.html:14:10: executing "main" at <(.Params.publication\_types) and (ne (index .Params.publication\_types 0) "0")>: can't give argument to non-function .Params.publication\_types Total in 1369 ms Error: Error building site: failed to render pages: render of "page" failed: "C:\Users\isabe\Documents\Projects\isabella-b.com\themes\hugo-academic\layouts\publication\single.html:14:10": execute of template failed: template: publication/single.html:14:10: executing "main" at <(.Params.publication\_types) and (ne (index .Params.publication\_types 0) "0")>: can't give argument to non-function .Params.publication\_types
Edited
  • reply
  • like
I updated hugo before this to 0.72.0, and haven't edited the themes\hugo-academic\layouts\publication\single.html page or any in themes\hugo-academic\
Edited
  • reply
  • like